Ska jag tänka på något innan jag kommer?

 • Du bör inte komma alltför hungrig till behandlingen. För att cirkulera Qi behövs Qi, och den får vi framför allt av maten vi äter.
 • Ät inte heller en för kraftig måltid innan, och undvik helst kaffe och koffeinhaltiga drycker.
 • Undvik drycker och mat som färgar munnen/tungan.
 • Undvik att sminka dig eller att måla naglarna.
 • Hör av dig om du håller på att bli, eller är förkyld eller sjuk på annat vis, så diskuterar vi om det är lämpligt att behandla eller ej.

 

Vad händer i kroppen vid akupunktur?

Vetenskapligt bevisat är: Lokalt runt nålarna stimuleras läkning genom ökat blodflöde och utsläpp av speciella hormoner och antiinflammatoriska ämnen (neuropeptider). Kroppens egna smärtstillande ämnen, bl.a. endorfiner, frisätts, vilket gör att känsligheten för smärta minskar. Smärtimpulser i nervbanor till hjärnan blockeras också delvis.

Gör det ont?

Allt är individuellt och beroende på vart nålen sticks. Det kan ibland sticka till när nålen går genom huden, sedan kan vissa känna en lätt kramp, spänning eller smärta när nålen kommer in i akupunkturpunkten. Efter en stund känns en skön, behaglig och avslappnad känsla i kroppen.

Måste jag besvär för att få akupunktur?

Akupunktur används både för att behandla och förebygga sjukdomar. Många som söker för ett problem fortsätter att komma på behandlingar även efter att det akuta problemet är borta. De mår helt enkelt så bra efter en behandling.
Att då och då få en akupunkturbehandling och balansera och stärka kroppen är en utmärkt investering för att hålla sig frisk genom livet.

Vad är Krysanthemum?

Krysanthemum är populärt i TKM för dess antinflammatoriska egenskaper. Det anses också hjälpa till vid hudproblem och förbättra immunförsvaret. Kan drickas under hela dygnet. Krysantemum te dricks av taoister och poeter för att ge ett lugn. För att uppnå många av de hälsoeffekter krysantemum medför dricks teet över en längre period.

Köp Krysanthemum Te här

Egenskaper

Krysantemum te innehåller naturligt höga mängder kalium, magnesium, Beta carotene och en bra källa till B-vitamin och C-vitamin.

Med sitt innehåll kan Krysanthemum genom desa bidra till följande:

 • Kalium och magnesium bidrar till underhållet av normalt blodtryck, källa
 • Magnesium bidrar till att (källa; källa)
  • minska trötthet och utmattning
  • normal funktion av nervssystemet
  • normal muskelfunktion
  • normala psykologiska funktioner (exempel på psykoslogiska funktioner: känslor, minne, beslutsfattande)

Enligt TKM hjälper Krysantemum lugnande vid stress och irritation. Krysantemum hjälper även till att lindra förkylningen genom sina antibakteriella och antivirus egenskaper. I TKM används Krysantemum vid

 • Huvudvärk, migrän
 • Högt blodtryck
 • Hudproblem, Eksem, kliande hals och röda ögon
 • Dämpar inflammationer
 • Ögonbesvär, ex.

Blommorna

Krysantemum växer på soliga områden i Kina skyddade mot vinden. Blommorna plockas på hösten och torkas ute i solen. I den kinesiska medicinen brukar krysantemumblomman kallas ”Chrysanthemum sinensis”, och i mer modern tid ”Chrysanthemum moriflolium”. Ger ett väldoftande blommigt te med en lätt smak.

Blommorna kan skilja sig åt i utseende beroende på säsong och mognadsgraden.

Bryggning

Ta ca 6-8 blommor (1 tsk) eller efter smak och låt det brygga i ca 95-100⁰C vatten i 5-10 min. Samma portion kan bryggas flera gånger om.

Tips: efter användning kan du använda blommorna för att lägga omslag på problemområden eller på trötta ögon. 

När kan jag dricka Krysantemum te?

Krysantemum har låg koffeinhalt och kan därför drickas över hela dygnet. Passar utmärkt att ta innan sängs.

Förpackning

Förpackat i återförslutbar påse, antingen stor påse bruttovikt 35 gram eller 7 små påsar á 5 gr. De mindre påsarna är för er som vill öka hållbarheten på era teer när ni inte dricker så ofta.

Detta är ett löste.

Hållbarhet och förvaring

Teerna förvaras bäst svalt och mörkt för bästa hållbarhet. Optimal smak på teet i ca 2 månader efter öppnande, efter 2 månader kan en viss smakförändring ske. Smaken blir inte lika stark som innan.

Urpsrung 

Kina

 

Även känt som Krysanthemum, Krysanthemum, Chrysanthemum.

Vad är Rosen Te?

Rosen te är känt som ett skönhetste som lugnar och harominserar kroppen med ett högt antioxidantvärde. Rosen Te är ett koffeinfritt te. Det kan med fördel drickas hela dagen och innan läggdags. Koffeinfritt te kommer inte påverka sömnen.

Köp Rosen te här

Egenskaper

Rosor innehåller stora mängder antioxidanter. Antioxidanter är känt för att kunna hjälpa till att skydda hudcellerna från effekterna av åldrande, antioxidanter skyddar mot oxidiativ stress och nedbrytning av celler. (källa). Rosenknopparna innehåller stora mängder vitamin C, ca 2,5 dl färska rosenknoppar innehåller lika mycket vitamin C som 60 apelsiner!

Vitamin C bidrar till

 • Normal kollagenbildning. Kollagen används för hud, hår, tänder, tandkött.
 • Normal funktion av nervsystemet
 • Normal funktion av immunsystemet
 • Normal psykologiska funktioner
 • Reducera trötthet och utmattning

källa

Rosorna

Rosenknoppana plockas vid ung ålder och torkas. När du brygger rosen teet kommer du känna den distinktiva rosenaromen och den njutbara rosensmaken.

Bryggning

Ta ca 6-8 knoppar eller efter smak och låt det brygga i ca 95⁰C vatten i 5-10 min, beroende på smak. Kom ihåg att bara för att teet inte är märkt betyder det inte att det är stark smak. Smaka av och hitta din nivå. Finns det inte temperaturindikation låt vattnet koka upp och svalna någon minut innan du lägger i rosenknopparna. Använd tesil, tepåse eller låt rosenknopparna bryggas fritt i koppen. Samma portion kan bryggas flera gånger om. Te ska inte sparas över natten. 

Förpackning

Rosorna kommer i lös form i återförslutningsbar påse, antingen 45 gr, 70 gr eller 100 gr

Ursprung 

Kina

Vad är Oolong?

Oolong är semi-oxiderad, vilket gör att det är mellan grönt och svart te. Detta ger dem samma komplexitet som svart te men samma fräschhet och ljusa te som grönt te. Oolong te, ibland kallat wulong te, är mer stimulerande än vitt och grönt te men innehåller mindre koffein än svart te. Oolong innehåller mycket antioxidanter och detta te är bra vid matsmältning och hjälper magen att bryta ned fetterna vi äter. Detta är ett te som de med trögmage bör välja. Kallas även bantningste.

Oolong innehåller många vitala vitaminer och mineraler så som kalcium, mangan, koppar, carotene, selen, kalium, Vitamin A, B, C, E och K. Dessa vitaminer kan bidra till normalfunktion för matsmältningsenzymer, minska trötthet och bidrar till ett normal immunförsvar. Källa, Källa, Källa

Köp någon av våra Oolong teer

Oolong är en källa till polyfenol, en antioxidant som har en skyddande effekt på cellerna i kroppen. Källa. Oolong innehåller även koffein. Koffein kan öka fettförbräningen i kroppen samt öka den vilande metaboliska omsättningen. Källa

Oolongs egenskaper

 • Kombination av vitaminer som kan hjälpa matsmältningen
 • Koffein som kan öka fettförbräning
 • Oskadliggöra fria radikaler genom sin roll som antioxidant

Allt oolong te kommer antingen från Kina eller Taiwan, vårt mörka Oolong kommer från de vackra bergen i Taiwan och vårt ljusa Tie Gua Yin oolong te kommer från Kina.

Bladen

Bladen torkas och sedan rullade, ofta för hand. Bladen kommer från busken Camellia Sinensis. Alla teer kommer från denna buske och kommer de inte från den är det inte te. Till skillnad från örter och örtte som kommer från olika typer av plantor och växter. Det som skiljer alla teer åt är dock åldern på blad, sättet de plockats och hur de har behandlats. Använda blad kan användas i sallader eller måltider.

Bryggning

Ta 1 tsk eller efter smak och låt det brygga i ca 95-100⁰C vatten i 5-10 min. Koka upp vattnet och låt det svalna 1-2 min. Samma portion kan bryggas flera gånger om. Öka tiden med 1 minut vid varje extra bryggning.

När kan jag dricka Oolong te?

Oolong passar bra att dricka under dagtid. Passar utmärkt att ta med måltider.

Vad är Detox Guava?

I Kina och TKM anses detta te reglera blodsockernivån i kroppen och kan dämpa olika sorters sug. Anses även hjälpa till med matsmältningen och hjälper kroppen att rensa sig själv genom att bidra med extra kraft till de två reningsstationerna i kroppen, levern och njurarna.

De-Tox Guava Te är gjort på hög kvalitativ vild guava frukt och dess blad. Guava innehåller näringsämnen så som vitamin B1, B2, C, kalcium, sodium, fibrer, betakaroten och är rik på naturlig fruktos vilket gör att detta te kan hjälpa kroppen utan att stimulera bloddsockernivån.

Egenskaper

De-Tox Guava Tea är rikt på fruktos och har en sötningsförmåga som är 60 procent starkare än vanligt socker, men har låg kalorihalt. Detta te är speciellt uppskattat av de som inte vill eller inte kan äta mycket socker.

I TKM används DeTox Guava vid

 • Reglering av blodsockernivån
 • Viktminskning
 • Dämpa olika typer av ”sug”
 • Begränsa sockerintag
 • Ge extra kraft till kroppens reningsstationer

DeTox Guava dricks bäst tillsammans med Colego TuoCha för optimal effekt.

Innehåll

DeTox Guava te innehåller guava frukt och blad och Pouchong te (ett grönt te).

Bryggning

Ta 1 påse låt det brygga i ca 95-100⁰C vatten i 5 min. Samma portion kan bryggas flera gånger om, öka med 1 minut per bryggning.

TipsPassar utmärkt med Colego TuoCha för bästa bantningseffekt. Efter användning kan du använda påsarna för att lägga omslag på problemområden eller på trötta ögon. 

När kan jag dricka DeTox Guava te?

DeTox Guava teet ska för bästa effekt drickas vid måltider och fika/mellanmål. Teet har låg koffeinhalt och kan därför drickas till kvällsmaten men inte senare än det. Drick kontinuerligt för bäst effekt.

 

 

Vad är Colego TuoCha

I hundratals år har kineserna erkänt den kolesterolkontrollerande effekten av TuoCha te. Därför dricks Colego TuoCha regelbundet med måltider för att förhindra förhårdnade blodkärl och högt blodtryck.

Colego TuoCha te kommer från staden Pu-ehr. Det är fermenterat och lagrat 15 år, ett mycket speciellt te som kanske kan kräva en viss tillvänjning.

I Kina och i TKM ses TuoCha som en hälsodryck som sänker blodfetter, hög kolesterolhalt och i väst är det känt som ”bantningste”.

Detta te dricks bäst med maten då det är ett matsmältningste som hjälper kroppen att bryta ner de fetter, oljer och annat som finns i den maten du ätit. Colego hjälper även magen när man ätit en alldeles för stor maträtt och genom att dricka detta te slipper du den vanliga ”matkoman”. Rekommenderas att användas med DeTox Guava för bästa matsmältningseffekt.

Tips: Efter användning kan du använda påsarna för att svalka ögonen.

När kan jag dricka Colego?

Colego Tuo Cha passar bra att dricka under dagtid. Passar utmärkt att ta med måltider. Undvik på kvällen efter middagen. Vid känslighet mot koffein, undvik vid middag.

Ursprung

Colego Tuo Cha är gjort på tuo cha blad som växer i det dimmiga och bergiga Yun Nan provinsen i Kina.

Kommer i tepåsar. Ej som löste.

Köp Colego TouCha här.

Vad är Bowel Movement Te?

Bowel Movement Tea bereds enligt örtrecept från traditionell kinesisk medicin. Det är en naturlig hälsoprodukt, vetenskapligt framställd av högkvalitativt grönt te och en blandning av medicinalväxter.

Bowel Movement te balanserar magen och kan hjälpa magen och din matsmältning genom att rensa vecken på ansamlingar och avfall av restprodukter i tjocktarmen så att kroppen kan göra sig av med gifter och renas samt förbättra näringsupptag.

Detta te kan hjälpa vid magproblem orsakade av influensa och feber genom att ta sig an både den underliggande orsaken och symptomen. Det har effekt inom 24 timmar och magen lugnas.

Innehåller inga hormoner eller kemiska substanser. Det kan förbättra magens fuktioner och stimulera aptiten. Personer, som inte har förstoppning, och dricker detta te kan må bättre genom att de får balans och viktminskning.

 

Kommer i individuella tepåsar.

Köp Bowel Movement Te här

Vad är Oolong Ginseng?

Oolong Ginseng får sitt speciella utseende genom att tebladen är ihoprullade med pulvriserad ginsengrot, vilket gör att teet ser ut som små gröna stenar.

Oolong innehåller många vitala vitaminer och mineraler så som kalcium, mangan, koppar, carotene, selen, kalium, Vitamin A, B, C, E och K. Det innehåller också många ämnen som hjälper kroppen i sin detoxifieringsprocess.

Ginseng är en mångtusenårig medicinalväxt känd för sina positiva egenskaper, bl a kan det ge ökad prestationsförmåga och stärka immunförsvaret. Oolong Ginseng har en karaktäristisk smakton av lakritsrot. Tebladen är ett oolongte av Tie Guan Yin-typ, det tar normalt ett par minuter för det ihoprullade bladet att veckla ut sig lite efter att ginsengpulvret har lösts upp lite. Vill du hellre ha endast ett milt Oolong te, koll in vårt Tie Guan Yin Oolong

Oolong anses i kinesisk medicin kunna

 • Förbättra trög mage.
 • Oskadliggöra fria radikaler genom sin roll som antioxidant
 • Ge hälsosammare hud, drick minst 3 ggr/dag för att minska hudutslag och eksem.

Oolong innehåller polyfenol, en antioxidant som anses kunna vara väldigt effektiv vid ämnesomsättningen av fett i kroppen. Denna antioxidant aktiverar vissa enzymer som i sin tur förbättrar fettcellernas funktioner.

Vad är Ginseng?

Vit Ginseng (Xi Yang Shen) går också under namnet kallad Amerikansk Ginseng. Smaken är något bitter och söt.

Ginseng har en lång historia som medicinalört och för dess många positiva effekter, både fysiskt och psykiskt. Anledningen till detta tros vara att de aktiva ämnena i ginsengpreparat, ginsenosiderna, ökar syresättningen i kroppens celler. Detta medför minskad trötthet och ökad energi och därmed ökad prestationsförmåga. Koncentrationsförmågan stärks och man står emot stress bättre.

Ginseng har också påvisats ha en positiv inverkan på immunförsvaret genom att öka aktiviteten hos de vita blodkropparna. Effekten är dels förebyggande, dels påskyndas ett tillfrisknande.

Ginseng kan även bidra till att stärka immunsystemet genom att stimulera vissa av de celler som behövs för att bekämpa bakteriella infektioner. Traditionellt har ämnet länge använts som förkylningsmedel i Asien och det finns idag en uppsjö ginsengprodukter som används för att lindra just förkylningsbesvär. Det används även som smaksättare och för sin uppiggande effekt i exempelvis drycker, teer och halstabletter.

Du kan använda ginseng under kortare perioder när du känner dig trött och svag eller varje dag i förebyggande syfte. Under vinterhalvåret känner många att de behöver lite extra skjuts för att orka med och då kan ginseng vara lösningen

Liksom vitaminer har ginseng en antioxidativ effekt, kroppens celler skyddas alltså mot skadlig påverkan av fria radikaler. Dessutom skyddas hjärnceller mot för tidigt åldrande.

Biverkningarna vid intag av ginseng är mycket få och lindriga. Mag- och tarmbesvär och ibland insomningsproblem kan uppträda. Det senare kan motverkas genom att man tar sin dagsdos ginseng tidigare på dagen. Ginseng skall inte användas av gravida eller ammande kvinnor. Naturläkemedel med ginseng är i Sverige godkända av Läkemedelsverket.

Ginseng anses i traditionell kinesisk medicin

 • Öka Qi/energi
 • Lugnar rastlöshet
 • Nattsvettningar
 • Lugnar hetta i kroppen
 • Stärker koncentrationsförmågan
 • Minska trötthet
 • Öka prestationsförmåga

Vit ginseng går också under namnet white ginseng, ginseng, american ginseng och amerikans ginseng.

 

Köp Vit Ginseng

Hur betalar jag i er webbshop?

Vi erbjuder 4 olika betalsätt i vår webbshop.

 • Stripe kortbetalning – Kostnadsfri säker betalning med kort
 • Klarna – Lägg upp betalning hur du vill genom Klarna
 • Paypal – Kostnadsfritt. Logga in på din egen paypal och välj sätt att betala.
 • Betala till Bankgiro – Kostandsfritt. Efter lagd beställning får du uppgifter hur du betalar in på vårt bankgiro.

Läs mer på vår sida Köpvillkor under rubriken ’Betalningsmedel’.

Hur skickas mitt paket?

Dina varor skickas med Postnords Varubrev. Du kan hämta ut paketet hos ditt postombud om inte paketet går ner i brevlådan. När paketet är framme hos ditt ombud får du en SMS-avisering.

Om ditt paket inte går ner i brevlådan och du vill att paketet lämnas vid dörren, skriv en kommentar till oss.

Hur lång leveranstid har ni?

Vi behandlar din beställning inom 24 timmar på vardagar. När ordern behandlats är leveranstiden 3-5 arbetsdagar.

 

Vad kostar frakt?

Inom Sverige

Fri frakt gäller för beställningar över 800 kr efter avdrag för eventuella rabatter.

För beställningar mellan 1 kr – 799 kr är fraktkostnaden 35,00 kr.

Utanför Sverige

Försändelser inom Europa: 125 kr.
Försändelser utanför Europa: 190 kr.
Ej gratis frakt vid leveranser utanför Sverige.

Hämta upp i butik: 0 kr.

Kan jag avbryta min order?

Om du vill ändra eller avbryta din order så måste du snabbt höra av dig till oss info@halsokuren.com och meddela detta så vi kan se vad vi kan göra för din specifika order. Om din order redan blivit färdigbehandlad så kan vi inte göra några ändringar eller avbryta din order. Men maila oss angående din önskan så ser vi till att försöka hjälpa dig!

Hur många behandlingar behöver jag?

Varje person behandlas utifrån sitt tillstånd, symtom/kroppstecken. Antal behandlingar och tätheten mellan behandlingar är beroende av många faktorer såsom problemets storlek, hur det har uppkommit, hur länge det har funnits och personens övriga hälsa och livsstil.

Vad har jag för ångerrätt kring klippkort/paketpris?

Vi erbjuder inget öppet köp på använda klippkort. Klippkortet kan dock returneras mot klippkortets värde i varor. Klippkortets värde är baserat på antal oanvända behandlingar och pris för klippkortet vid köp. Värdet på de använda behandlingarna dras av från klippkortets pris för att räkna ut vad som är det slutgiltiga värdet på de oanvända behandlingarna.

Vid beräkning av värdet på använd behandling används gällande ordinarie pris för 1 behandling.

Hälsokuren Sweden AB reserverar sig för ändringar.

Klippkortets giltighet

Klippkortets giltighet varierar beroende på antalet behandlingar.

 • 5 behandlingar är giltigt i 3 månader
 • 10 behandlingar är giltigt i 6 månader

För ett giltigt klippkort måste betalning skett innan användandet av klippkortet.

Hur betalar jag i er fysiska lokal?

Du kan betala med kort, Klarna eller kontant. När du betalar via Klarna och kan lägga upp din betalning på det sätt som passar dig bäst.

För betalningsalternativ vid köp via vår webbshop vänligen se frågor under Webbshop.

Hur skiljer sig er akupunktur mot vårdens?

Den form av akupunktur som ges av sjukvårdspersonal är ofta så kallad sensorisk nervstimulering. Denna metod skiljer från den akupunktur du får hos en TCM-utbildad akupunktör. Vid sensorisk nervstimulering ställs ingen individuell diagnos utan nålarna sätts enligt speciella scheman. Man utgår också från västerländska sjukdomsbegrepp. En stor del av behandlingarna går ut på att försöka lindra smärta genom att stimulera kroppens produktion av endorfiner.