Köpvillkor

<<< Tillbaka till Frågor & Svar

Vi vill att Hälsokuren.com ska vara ett tryggt, pålitligt och säkert inköpsställe för produkter rörande din hälsa. Vi är också måna om att du som kund får en smidig, enkel och bekväm köpupplevelse.

Om du har frågor, beröm, klagomål eller förslag är du alltid välkommen att kontakta oss.

Läs mer om vår integritetspolicy här.

Kontaktuppgifter

Hälsokuren Sweden AB
Kungsgatan 20
63220 Eskilstuna

org.nr 556883-7545

Kundtjänst: 016-510148, 073 626 3352
Email: info@halsokuren.com

Tillämpning och Konsumentskydd

De här Köpvillkoren är tillämpliga på det köpeavtal som du som konsument sluter med Hälsokuren Sweden AB, organisationsnummer 556883-7545. För att du som kund ska känna dig säker  tillämpas bestämmelserna i Konsumentköplagen (SFS 1990:932), Distans- och hemförsäljningslagen (SFS 2005:59) samt Personuppgiftslagen (SFS 1998:204) på samtliga köp på www.halsokuren.com.

Mer information om vilka lagar och regler som gäller vid handel på internet kan du få bland annat på konsumentverkets hemsida.

Priser

Alla priser anges inklusive svensk moms, 12% för livsmedel, hudvård 25%, böcker 6% och anges i svenska kronor. Hälsokuren Sweden AB reserverar sig för momshöjningar och andra prisförändringar som vi inte kan råda över. Avgift för frakt och ev. fakturaavgift tillkommer.

Ansvar vid bruk av kosttillskott

Kosttillskott säljes för att erbjuda ett komplement. De säljs ej i syfte att ha någon medicinsk effekt, hela/läka skador och sjukdomar, eller att ersätta läkemedel eller en normal sund kost. Är du osäker rådfråga din terapeut eller läkare innan användning.

Leveransvillkor

Normal leveranstid är 3-5 arbetsdagar från det att Hälsokuren Sweden AB har bekräftat din beställning via e-post och betalning mottagits. Med förbehåll för att något du beställt kan vara slut eller har utgått, då kan hanteringen av din order komma att försenas. Tid för försening meddelas via epost. Inga beställningar hanteras under helgdagar.

Leverans delas ut i postlådan. Försändelsen skickas med Postnord varubrev. Om det inte ryms där kommer det att levereras vid dörren eller i en påse utanpå postlådan. I vissa fall hamnar försändelsen hos närmaste ombud. När paketet finns tillgängligt för uthämtning skickas ett sms med information om löpnummer till det mobiltelefonnummer som angivits vid beställningen. Om du inte angivit ett mobilnummer skickas din avisering via post. Vid uthämtning av försändelse ska giltig ID handling uppvisas. Om ett ombud hämtar ditt paket ska bådas legitimation uppvisas.

I samband med att din order skickas från Hälsokurens lager så skickas ett email till angiven emailadress. Paketet bör nå dig inom 2-3 arbetsdagar från det att du får email om att ordern är på väg. Om du mot förmodan inte har erhållit din leverans inom 5 arbetsdagar så ber vi dig kontakta kundtjänst. Vi reserverar oss för eventuella förseningar hos Posten.

För leverans utanför Sverige tillkommer 5 arbetsdagar på leveranstiden, dvs totalt 7-8 arbetsdagar

Alla försändelser skickas med Posten Varubrev
Paket under 2kg inom Sverige: 35 kr
Försändelser inom Europa: 125 kr.
Försändelser utanför Europa: 190 kr.
Vid beställningar på mer än 800 kr bjuder vi på fraktkostnaden. Gäller ej leveranser utanför Sverige. (dock ej vid leverans med företagspaket).

Hämta upp i butik: 0 kr.  Vid hämtning i vår butik ska Du maila info@halsokuren.com eller ringa Helen på 070 992 49 94 för att hämta i Eskilstuna på Kunsgatan 20. Detta för att försäkra oss om att vi finns på plats när ni kommer.

Betalmedel

Betalning kan göras direkt med kort via Stripe, Klarna, Paypal eller betalning till vårt bankgiro. Det finns alltid möjlighet att välja betalmedel som är avgiftsfria.

Stripe kortbetalning

Gratis kortbetalning. Betalning med kort sker enkelt, gratis och säkert med Stripe. Använd Visa, MasterCard, American Express, Discover och Diners Club. Stripe håller hög säkerhet och är certifierade till PCI Service Provider Level 1, vilket är den striktaste nivå av certifiering som finns. Detta betyder att du tryggt och säkert kan göra din kortbetalning här utan kostnader och utan att lämna vår sida. All trafik krypteras och ingen känsliga data om ditt kort sparas på våra servrar. Detta betyder att det är helt säkert för dig att betala genom Stripe.

När du väljer att betala med kort så behöver du ange kortnumret, kortets giltighetstid samt CVC-koden som du hittar på baksidan. Du kan spara dina kortuppgifter för att enkelt göra framtida köp och kan när som helst välja att ta bort dina kortuppgifter.
Mer information om Stripe.

Klarna

 • Dela upp.
  • Sprid dina kostnader i upp till 36 månader
  • Uppläggningsavgift plus kreditränta på 19,90 %. Varje månad tillkommer en administrativ avgift på 29,00 SEK.
 • Få först. Betala sen.
  • Faktura 14-dagar – Avgiftsfritt
  • Månadsfaktura samla allt på en faktura – 29 kr per månad. Räntefritt.
 • Direktbetalning
  • Dras direkt från ditt konto – avgiftsfritt
  • Betala med kort – avgiftsfritt

Se villkor för de olika betalningsalternativen för Klarna.

För problem med Klarna kontakta Klarnas kundservice på telefon: 08-120 120 10.

Kreditprövning

Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Du får då en kopia på kreditupplysningen per post.

Paypal

Kostnadsfritt. Du kan välja att finansiera din betalning från ditt PayPal-saldo eller via ett betal- eller kreditkort kopplat till ditt PayPal-konto.
Mer information om PayPal.

Betala till Bankgiro

Kostnadsfritt. Du kan betala enkelt via vårt bankgiro 847-3340. Väljer du betalning via bankgiro får du alla uppgifter på nästkommande sida direkt efter ordern är lagd. Vi skickar ditt paket inom 1-2 dagar så snart vi har registrerat din betalning. Vi förbehåller oss rätten att makulera ordern om betalning inte erläggs inom tre arbetsdagar.

Övriga avgifter

Inga expeditionsavgifter eller andra avgifter för behandlingen av din order tillkommer utöver de som har presenterats.
Hälsokuren Sweden AB reserverar sig för ändringar. 

Orderbekräftelse

När du bekräftar din order skickar vi omedelbart ett meddelande till den e-postadress du angivit, som bekräftelse på att vi tagit emot din order. Det är därför viktigt att du anger rätt e-post adress vid registrering av kunduppgifter. Kontrollera orderbekräftelsen för att se att allt stämmer, om något är oklart eller om du inte får någon orderbekräftelse så kontakta vår kundtjänst.

När din order behandlats och packats skickar vi ytterligare ett e-postmeddelande som bekräftar att ordern gått till leverans. Denna andra orderbekräftelse innehåller kolli-id nummer. Det är bra om du sparar orderbekräftelser för att ha till hands vid eventuella kontakter med kundtjänst.

Avbryta eller ändra order

Om du vill ändra din order så måste du snabbt höra av dig till oss info@halsokuren.com och meddela detta så vi kan se vad vi kan göra för din specifika order. Om din order redan blivit färdigbehandlad så kan vi inte göra några ändringar eller avbryta din order. Men maila oss angående din önskan så ser vi till att försöka hjälpa dig!

Efter att en försändelse skickats gäller reglerna för ångerrätt.

Ej uthämtad försändelse

Om Du av någon anledning inte löser ut Ditt paket, får Du betala kostnaderna för återsändelse av din order. Paket som inte har hämtats ut inom 14 dagar skickas tillbaka och Du debiteras en avgift på 150 kr (SEK), kostnader hänförliga till Hälsokuren Sweden AB’s administration, returfrakt och hantering. Avgiften debiteras i efterskott. Observera att outlösta paket inte omfattas av ångerrätten.

Nytt utskick

Om kund önskar nytt utskick på försändelse som gått i retur till Hälsokuren Sweden AB, debiteras kunden 99 kr. Kontakta kundtjänst för att få nytt utskick.

Öppet Köp/Ångerrätt

Hälsokuren Sweden AB tillämpar ångerrätt i enlighet med distanshandelslagen. Ångerätten innebär att du som är konsument (privatperson) har rätt att ångra ditt köp och få pengar tillbaka.

Ångerrätten gäller i 14 dagar och börjar löpa från den dag du tog emot varan.

Om du ångrar dig ska du kontakta vår kundtjänst och meddela detta inom ångerfristen (14 dagar). Efter att du kontaktat kundtjänst skickar du tillbaka varan till oss, och när den anlänt betalar vi tillbaka det du betalat för varan.

Förutsättningar för ångerrätt:

 • Varan är i ett väsentligen oförändrat skick. Ångerrätten gäller inte om förpackningen har exempelvis brutits, märkts eller varan har skadats.
 • Varorna ska om möjligt skickas tillbaka i sin ursprungliga originalförpackning, samt i ursprungligt skick, och kopia på orderkvitto skall bifogas där kunden markerar vilka varor som returneras.

Kunden står för returkostnaden närvaran sänds tillbaka. Vid returer är du som kund ansvarig om varan skadas eller kommer bort under transporten.

Om det gäller defekt/skadad vara eller felaktig leverans gäller istället reglerna för reklamationer.

Åldersgräns

För att handla på www.halsokuren.com måste du vara 18 år. Då personnummer inte är obligatorisk uppgift vid köp har vi dock inget automatiskt system för att hindra att köp görs av minderåriga. Om detta inträffar gäller ändå ångerrätten precis som vanligt. Kontakta i så fall vår kundtjänst så kan vi häva köpet och spärra den minderåriges konto.

Reklamation

Du har rätt att reklamera skadade eller defekta varor i enlighet med konsumentköplagen. Reklamationsrätten gäller vid skada som uppkommit innan beställda varor överlämnats till dig, t.ex. om varan skadats under transporten.

Din rätt till reklamation förutsätter att du inom skälig tid kontaktar vår kundtjänst och meddelar oss att du inte godtar varan och anger på vilket sätt du anser den felaktig. Därmed är det viktigt att du hämtar ut levererade varor inom rimlig tid och kontaktar Hälsokuren Sweden AB så snart som möjligt om du anser att en vara är skadad eller felaktig.

Vid en godkänd reklamation åtar sig Hälsokuren Sweden AB att leverera en ny felfri vara till dig.

Fel eller utebliven leverans

I händelse av att vi råkat skicka fel varor till dig eller att varor kommer bort under transporten ser vi naturligtvis till att du får en ny försändelse med rätt innehåll. I dessa fall står vi självklart för frakten för både den nya leveransen och din eventuella retur av felaktigt skickade varor.

Transportskada

Om ett paket ser skadat ut när du tar emot leveransen kan det vara enklare för dig att inte lösa ut paketet utan direkt anmäla transportskadan till Posten och till oss på Hälsokuren Sweden AB.

Produktansvar

Vi arbetar med tillverkare och leverantörer som är välkända och respekterade i branschen och vi säljer endast produkter som vi anser är bland de bästa i respektive kategori.

Vi kan dock inte ansvara för produkternas verkan eller funktion eller ingående verksamma ingrediensers effekt för specifika hälsotillstånd. Produkterna bör inte användas som ersättning för läkarvård eller medicinering vid sjukdom utan bör användas som ett komplement för att uppnå en god näringsbalans och förebygga ohälsa.

Varubeskrivningarna i vår webbutik utgår från tillverkarens produktinformation. Ansvaret för eventuella felaktigheter hänvisar vi därmed till respektive tillverkare. Respektive tillverkare ansvarar för riktighet i innehållsförteckningar, produktinnehåll och doseringsanvisningar.

Mitt konto

För att lättare ha översikt över dina beställningar och personuppgifter kan du välja att skapa ett konto på halsokuren.com. Det personnummer du fyller i för att få upp din adress sparas inte.

Personuppgifter

När du registrerar ett konto sparas följande personliga upplysningar:
Namn
Adress
E-mail adress
Telefonnummer
Personuppgifterna sparas i 3 år och raderas därefter om du inte är aktiv under dessa 3 år.
Dessa uppgifter måste vi ha för att kunna leverera produkter till dig. Samtliga personuppgifter används enbart internt av Hälsokuren Sweden AB. Vi lämnar ej ut eller säljer denna information till utomstående företag eller privatpersoner. Personuppgifter används till att bekräfta kundens identitet, underlätta vid handel på webbplatsen och kan komma att användas i marknadsföringssyfte hos Hälsokuren Sweden AB.

Kundupplysningen/personuppgifterna är inte krypterade. Vi registrerar inga personnummer.

Du har alltid rätt att ändra vår registrerad information. Du har rätt att ta del av den information som vi lagrat om dig, vill du ta del av denna information kontakta oss.

Övrigt

Vid misstanke om brott

Vid förbehåller oss rätten att vid misstanke om brott eller uppsåt till brott, utan att meddela er, annullera er beställning. Brott som uppfattas skada Hälsokuren Sweden AB kommer att polisanmälas.

Cookies

Den här webbplatsen innehåller så kallade cookies. En cookie är en liten textfil som lagras på din dator och som innehåller information. Det finns två typer av cookies. Den ena typen sparar en fil permanent på din dator.

Den andra typen av cookies kallas sessionscookies. Under tiden du är inne och surfar på en sida, skickas den här cookien mellan din dator och servern för att kunna koppla information, som exempelvis vilket loginnamn du använder. Sessionscookies lagras inte permanent på din dator, utan försvinner när du stänger din webbläsare. Alla moderna webbläsare stödjer cookies. Din webbläsare måste vara konfigurerad för att acceptera cookies, annars kommer webbutiken ej att fungera tillfredsställande.

Tvist

I händelse av tvist mellan kund och Hälsokuren Sweden AB ska denna avgöras enligt svensk lag i svensk domstol, om inte annan överenskommelse görs mellan parterna.


Vid registrering av genomförd beställning, har kunden läst igenom och accepterat ovanstående villkor. Vi förbehåller oss rätten att när som helst ändra i dessa villkor. Kunden ansvarar själv för att uppdatera sig på gällande villkor.

Tryckfel och förändringar
Fakta- och prisuppgifter lämnas med reservation för eventuella tryckfel. Hälsokuren Sweden AB förbehåller sig rätten till ändring av information, inklusive köpvillkor, priser, specifikationer och produkterbjudanden.