Zonterapi – behandling

<– tillbaka till översikt: Behandlingar

Zonterapi är en urgammal metod för självläkning. Alla kroppens organ motsvaras av speciella reflexzoner bland annat på fötterna. Genom massage av dessa påverkas såväl hormonella som vegetativa funktionsstörningar och andra åkommor, både i rörelseapparaten och i de inre organen. Ett koncentrerat tryck på en reflexzon gör att spända muskler slappnas av och cirkulationen i området ökar vilket medför att näringsämnen kan nå fram till cellerna och avfallsämnen kan forslas bort.

Zonterapi utgår från en helhetssyn på människan. Vid zonterapi används en tryckteknik som verkar på bestämda reflexzoner på fötterna, handen eller örat. Dessa zoner motsvarar organ och kroppsdelar i övriga kroppen. Behandlingen utförs med en speciell teknik där man använder tummarna, fingrarna eller en så kallad zonstav. En zonterapeut kan behandla ryggsmärtor, magproblem, sömnsvårighet och andra besvär genom att trycka på motsvarande zoner eller punkter på klientens fot. Förklaringen till detta är att av de tolv meridianer som enligt akupunkturteorin förbinder olika organ med varandra går sex sådana meridianer genom foten. Smärta är följden av obalans eller blockage.

Zonterapi skiljer sig från fotmassage då zonterapi fokuserar på att behandla och utövare använder sig av ett helhetsperspektiv för att förstå individen och hur kroppen ska behandlas.

Pris: 750kr för en behandling. En behandling är 45 min. I priset inkluderas en kortare konsultation av hälsotillstånd och rådgivning kring livsstilsförändringar och behandlingsplan.

Beställ tid för din behandling – kontakta oss!  

OBS!
Avbokning sker minst 24 h innan utsatt tid.
Ej avbokad tid debiteras.