Om oss

Belägna i centrala Eskilstuna kan du komma till oss på en hälsoanalys eller vanlig konsultation, vi erbjuder akupunktur, hälsoanalys, kostrådgivning, råd om näringstillskott, massage – svensk och kinesisk.

Terapeuter på Hälsokuren

Helen Law Lundgren

helen law lundgren står med armar i kors i hälsokurens lokaler

Dipl. Akupunktör, lärare i traditionell kinesisk medicin, Qigong-instruktör och Leg. Sjuksköterska R.O.C 
Medlem i Svenska Akupunkturförbundet

Medlem i svenska akupunkturvetenskapliga föreningen WFAS (World Federation of Acupuncture-moxibustion Societies)

Helen Law Lundgren är 4:e generationens akupunktör och skapade Hälsokuren Hälsocenter för över

 20 år sedan. Genom Hälsokuren Hälsocenter för hon vidare den kunskap nedärvd av hennes far och generationerna före. Helen Law Lundgren är född och uppvuxen i Hongkong.

Hennes pappa var läkare och enligt kinesiska traditioner gick ett yrke ofta i arv från pappa till son eller dotter. Hon är fjärde generationen inom Traditionell Kinesisk Medicin. Helen har en 5-årig akupunkturutbildning och en utbildning i västerländsk medicin motsvarande minst 40 högskolepoäng.

Hennes resa till Sverige

Hon började som sjuksköterska i Taiwan och förflyttade sig sedan vidare till Saudiarabien där hon jobbade som avdelningssköterska, där träffade hon Åke som kom att bli hennes man och på så sätt hamnade hon här i Sverige.

Nutid
Nu har Helen en praktik med huvudkontor och butik i Eskilstuna och arbetar även i Stockholm. Hon tar alltid patientens behov i första hand och hon prioriterar deras hälsa. Helen anser det vara viktigt att kombinera behandlingar med självhjälp. Att äta örter, teer och reglera sin kost för att på så vis återställa sin hälsa och för ett långvarigt välmående.

Aktiviteter
Helen följer med som reseledare på Kinaresorna. Hon talar flyttande kinesiska, både mandarin och kantonesiska, svenska och engelska. På Kinaresan får man möjlighet att lära känna den kinesiska kulturen på ett nytt sätt.

Helen håller i kurser i sin mottagning samt som inhyrd på event.

Marlene Lundgren

Ansiktsbehandling, SAM-analys, TKM-lärling och administration. Även femte generationens kinesisk läkare som jobbar och praktiserar på Hälsokuren där hon går som lärling under Helen.

Marlene har följt med Helen sedan barnsben och lärt sig om TKM. Hon har en ett-årig utbildning i TKM bakom sig och har praktiserat i ett kinesisk TKM-sjukhus i Nanchang, Kina. Marlene är även utbildad i Ekologisk Ansiktsbehandling och är certifierad att använda SAM-maskin som analyserar ansiktets hud med hjälp av ett blå-svart UV-ljus.

Marlene finns tillgänglig för er som har frågor om behandlingar eller Traditionell Kinesisk Medicin, Hälsokurens klinik och allmänna frågor om Hälsokurens verksamhet.

0