Vad är Oolong?

Oolong är semi-oxiderad, vilket gör att det är mellan grönt och svart te. Detta ger dem samma komplexitet som svart te men samma fräschhet och ljusa te som grönt te. Oolong te, ibland kallat wulong te, är mer stimulerande än vitt och grönt te men innehåller mindre koffein än svart te. Oolong innehåller mycket antioxidanter och detta te är bra vid matsmältning och hjälper magen att bryta ned fetterna vi äter. Detta är ett te som de med trögmage bör välja. Kallas även bantningste.

Oolong innehåller många vitala vitaminer och mineraler så som kalcium, mangan, koppar, carotene, selen, kalium, Vitamin A, B, C, E och K. Dessa vitaminer kan bidra till normalfunktion för matsmältningsenzymer, minska trötthet och bidrar till ett normal immunförsvar. Källa, Källa, Källa

Köp någon av våra Oolong teer

Oolong är en källa till polyfenol, en antioxidant som har en skyddande effekt på cellerna i kroppen. Källa. Oolong innehåller även koffein. Koffein kan öka fettförbräningen i kroppen samt öka den vilande metaboliska omsättningen. Källa

Oolongs egenskaper

  • Kombination av vitaminer som kan hjälpa matsmältningen
  • Koffein som kan öka fettförbräning
  • Oskadliggöra fria radikaler genom sin roll som antioxidant

Allt oolong te kommer antingen från Kina eller Taiwan, vårt mörka Oolong kommer från de vackra bergen i Taiwan och vårt ljusa Tie Gua Yin oolong te kommer från Kina.

Bladen

Bladen torkas och sedan rullade, ofta för hand. Bladen kommer från busken Camellia Sinensis. Alla teer kommer från denna buske och kommer de inte från den är det inte te. Till skillnad från örter och örtte som kommer från olika typer av plantor och växter. Det som skiljer alla teer åt är dock åldern på blad, sättet de plockats och hur de har behandlats. Använda blad kan användas i sallader eller måltider.

Bryggning

Ta 1 tsk eller efter smak och låt det brygga i ca 95-100⁰C vatten i 5-10 min. Koka upp vattnet och låt det svalna 1-2 min. Samma portion kan bryggas flera gånger om. Öka tiden med 1 minut vid varje extra bryggning.

När kan jag dricka Oolong te?

Oolong passar bra att dricka under dagtid. Passar utmärkt att ta med måltider.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.