Ansiktsdiagnos med tunga och ögon

<– tillbaka till översikt: Kurser & Föreläsningar

Lär dig läsa ansiktet, tunga och ögon enligt TKM

Ansikte

Vad betyder egentligen de där mörka partierna runt ögonen? Trötthet eller näringsbrist? Vill du ta reda på vad de envisa rynkorna vid näsroten betyder? Då är detta för dig. Här får ni möjligheten att lära er de olika metoderna för att kunna läsa ett ansikten ditt eller någon annans. Vi kommer att ta upp olika aspekter av en kinesisk ansiktsdiagnos enligt TKM, Yin&Yang och de fem elementen.

En kurs där du lär dig att titta på ansiktet för att leta samband och förstå olika tecken från din kropp som visar på olika obalanser.

Vi undersöker varandra och lär oss sammanställa tecknen i ansiktet med tungan för att förstå hur det ligger till.

En rolig, mycket lärorik och otroligt spännande kurs. Passar dig som bara är nyfiken på att kunna läsa dig själv och de nära och kära eller dig som är terapeut och vill vidga dina kunskaper.

  • Första steget är att hitta de olika organområdena och hur dessa organ kan påverka varandra.
  • Andra steget är en fördjupning. Här kommer ni få chansen att analysera det egna tillståndet och läsa av ”frivilliga studieobjekt”.
  • Vi avslutar med att prata om åtgärder som behövs för att återställa balansen i kroppen.

Lär dig läsa ögon

Ni vet hur man säger att ögat är själens spegel? Ungefär så ser Traditionell Kinesisk Medicin på ögat, med hjälp av denna diagnosmetod kan man bland annat se fysiska och psykiska spänningar, brist på energier eller inflammationer. Kan kombineras med andra diagnosmetoder.

  • Steg 1 – Vi går vi uppdelningen av ögat och de olika delarna som är ögats iris, pupillens form, ögonvitan och ögonlocken för att kunna se obalanser i kroppen. Vi går igenom de grundläggande tecknen och färgförändringarna i ögat som kan påvisa t.ex. brist på energi eller överskott av slaggprodukter.
  • Steg 2 – Den mer praktiska biten där vi nu kommer att analysera det egna tillståndet och läsa av ”frivilliga studieobjekt”.
  • Avslutningsvis pratar vi om åtgärder som behövs för att återställa balansen i kroppen.

Ögondiagnostik kallas även irisdiagnostik och kan ske i kombination med ansiktsdiagnostik, Mat som Medicin eller Tungdiagnostik. Flera kombinationer kan göras.  

Är du intresserad av kurs? Hör av dig till oss genom att Kontakta oss.

Vad säger din tunga? 

Vår tunga avspeglar vårt inre! Vår tunga avspeglar kroppens inre hälsa. Alla ändringar, positiva eller negativa, kommer att speglas i tungan.

Lär er att se hur tungan avspeglar vårt inre tillstånd. Vad betyder det att du har röd tunga, tandavtryck eller extra mycket beläggning?

  • Steg 1 – Vi lär oss att titta på tungans färg, form, beläggning, fuktighet, sprickor och prickar. Efter detta lär vi oss att identifiera olika hälsotillstånd kopplade till förändringar i färg, form osv.
  • Steg 2 – Vi lär oss de olika delarna av tungan, respektive del är relaterade till specifika organ. Här kommer ni få chansen att analysera det egna tillståndet och ”frivilliga studieobjekt”.
  • Avslutningsvis pratar vi om åtgärder som behövs för att återställa balansen i kroppen.

Företag

Denna kurs ges även som föreläsning i sin helhet eller i olika delar. Kontakta oss för mer information.