Hälsoanalys

Vad är hälsoanalysen?

Hälsoanalysen/hälsodiagnosen är till för att skapa en översiktlig och djupgående bild av Ditt tillstånd genom olika diagnosmetoder. I hälsoanalysen ingår det kostrådgivning, råd för livsstilsförändringar, vitamin&mineral-konsultation m.m. I traditionell kinesisk medicin arbetar vi med olika diagnosmetoder för att kunna fastställa ert välmående. Symtom och sjukdom är i Traditionell Kinesisk Medicin obalanser. När kroppen hamnar i obalans kommer kroppen skicka ut signaler och dessa signaler är sådant som vi kan läsa av.

Första besöket på Hälsokuren innefattar konsultation, hälsodiagnos (hälsoanalys) och rådgivning. Innan konsultation fylls ett behandlingsunderlag med frågor om eventuell medicinering, vad du söker för och information kring ditt tillstånd.

Detta måste göras för alla som kommer till oss för första gången. Var det också länge sedan du var hos oss så kan du få behöva få gå på ett ”första besök”. Denna hälsoanalys ger en bild av din nuvarande hälsa och hur du kan bli bättre och fri från problem.

De som gör denna hälsoanalys har oftast symtom som är diffusa eller tydliga problem till vilka de vill veta roten till. Vi hjälper dig som patient att hitta behandlingar och örter/teer som passar dig. Boka tid hos oss nu genom att kontakta oss här

Diagnostik

Vid konsultationen kommer du frågas om tidigare sjukdomar och hur du känner dig nu. Det som kan kännas ovant är de antal frågor som kan ställas. Det är otroligt många frågor som ställs om hur du mår och känner dig för att Vi på bästa sätt ska kunna ställa en korrekt diagnos. Vid en hälsoanalys använder vi oss av olika metoder för att fastslå din individuella orsak till sjukdomsyttringen.

舌头 Tungdiagnostik

Vår tunga avspeglar kroppens inre hälsa. Alla ändringar, positiva eller negativa, kommer att speglas i tungan. Vid en hälsoanalys observeras tungans färg, form, beläggning, fuktighet, sprickor och prickar. Det viktigt att inte äta eller dricka något som färgar tungan innan diagnos, för att vi ska kunna göra en korrekt diagnos.

脉冲 Pulspalpation

Palpation av pulsen är i kinesisk medicin helt olik från den västerländska vården. Genom att lägga tre fingrar på handleden kan man känna de olika rytmer och slag av pulsen. Dessa rytmer och slag representerar olika tillstånd. Traditionellt sett finns det 28 olika pulsklasser. Att läsa av pulsen kräver lång erfarenhet och övning. Görs det rätt, kommer man att få en bra bild av patientens tillstånd. Här är det även viktigt att inte dricka/äta sådant som kan ändra pulsen. Exmpelvis kaffe, energidrycker eller starkt te.

Observation

Helen är välutbildad i ansiktsdiagnos och kan med en blick se sjukdomsyttringar i ditt ansikte. Även ansiktet speglar vad som pågår i kroppen, vid observation kollar man efter färger, streck och andra tecken i kroppen som kan visa på din inre hälsa.

Helen kommer att undersöka era naglar, hudens färg och din kroppshållning. Allt är signaler från kroppen kring ditt välmående.

Rådgivning

I vårt arbete är det viktigt att ni arbetar med de obalanser vi finner på egen hand. Detta betyder då att det ni äter, det ni gör hemma och på jobbet påverkar er tillfriskning och välmående.

Kostrådgivning

Vi hjälper dig med en individualiserad kostrådgivning. Vi hjälper dig med vad du ska minska och vad du ska öka i din kost med hjälp av 5 elementsteorin. Hos oss finns det inga ”dieter” utan det handlar om hur din kropp bäst svarar på koständringar.

Det viktiga är inte vad du ska göra enligt TKM utan hur vi kan anpassa TKM efter din individuella situation och vad som är bäst för dig. Vissa ändringar i kosten är basala, ändringar som du vet redan om men kroppen har inte hunnit med. Ex vitt bröd och pommes är två saker hjärnan vet om som inte är bra men ändå äter kroppen det. Vi hjälper dig genom detta och du kommer förstå varför du inte ska äta det, inte bara att inte äta.

I detta inkluderas rådgivning kring vitaminer  och mineraler, kosttillskott och eventuella örter som kan behövas.

Råd för livsstilsförändringar

Det kan vara hur du tränar, din mentala inställning vid olika aktiviteter. Det är viktigt att arbeta med både det fysiska och det mentala. Här inkluderas även hur du ska tänka när du går, sitter eller står.

Behandlingsplan

Tillsammans sätter vi upp en plan för hur du ska sätta upp dina behandlingar, vilka kosttillskott som ska intas och när, kan du komma att behöva besöka någon annan för dina besvär (ex. naprapat, läkare eller annat).

Tillägg

QMA: Quantum Magnetic Analyser Scan

Ibland kan vi använda oss av QMA. En QMA-skan är där vi med en enkel scanning kan få reda på din kropps tillstånd ner på cellnivå, vi mäter 23 olika system i kroppen däribland hjärnan, hjärtat, blodcirkulation, toxiner, vitamin-/mineralstatus, hormoner m.fl. Med denna och vår expertis kan du få de hjälpmedel att förebygga eventuella hälsoproblem. Vi arbetar med kroppen som en helhet.

Matintoleranstest

Ett matintoleranstest rekommenderar vi till de kunder som har symtom som kan kopplas till en eventuell matintolerans eller problem med matsmältningssystemet.

Läs mer om våra matintoleranstester. 

Alla konsultationer varierar beroende på individen och behandling.

Att tänka på när du gör en hälsoanalys

  • Kom 10-15 minuter innan bokad tid.
  • Drick ej kaffe 2 timmar innan behandlingen.
    – Kaffet färgar tungan och koffeinet påverkar pulsen, vi palpiterar pulsen och använder oss av tungdiagnos.
  • Undvik att sminka dig.
  • Ha omålade naglar.
  • Undvik mat som kan färga tungan tex curry och blåbär.
  • Kom ihåg att ändring av tid/avbokning ska ske 24 timmar innan bokad tid.

Efteråt

  • Om du har valt att ta en akupunkturbehandling i samband med din hälsoanalys så vill vi att du ska tänka på att ge dig själv några minuter att sitta ner och drick en kopp te, stressa inte direkt efter.
  • Undvik att boka träning eller annan aktivitet efter behandling.

Boka tid för bättre hälsa

Boka tid hos oss nu genom att kontakta oss