Tie Guan Yin Oolong

85 kr

Ett exklusivt oolong te från Anxi i Kina med namnet Iron Goddess Oolong. Rikt på antioxidanter och vitaminer, i kombination med koffeinet kan hjälpa matsmältningen och är bra att dricka regelbundet vid måltider.

Artikelnr: 2004 Kategorier: , Etiketter: , , ,

Beskrivning

Tie Guan Yin är ett exklusivt oolong te från Anxi i Kina med namnet Iron Goddess Oolong. Detta te innehåller mycket antioxidanter och innehåller koffeing. Koffein och antioxidanter är bra vid matsmältning och hjälper magen att bryta ned fetterna vi äter. Som Oolong är Tie Guan Yin mer stimulerande än vitt och grönt te men innehåller mindre koffein än svart te. Detta är ett te som de med trögmage bör välja.

Egenskaper för Tie Guan Yin Oolong

Oolong är semi-oxiderad, vilket gör att det är mellan grönt och svart te. Detta ger dem samma komplexitet som svart te men samma fräschhet och ljusa te som grönt te. Oolong te, ibland kallat wulong te, är mer stimulerande än vitt och grönt te men innehåller mindre koffein än svart te. Oolong innehåller mycket antioxidanter och detta te är bra vid matsmältning och hjälper magen att bryta ned fetterna vi äter.

Oolong innehåller många vitala vitaminer och mineraler så som kalcium, mangan, koppar, carotene, selen, kalium, Vitamin A, B, C, E och K. Dessa vitaminer kan bidra till normalfunktion för matsmältningsenzymer, minska trötthet och bidrar till ett normal immunförsvar. Källa, Källa, Källa

Köp någon av våra andra Oolong teer

Oolong är en källa till polyfenol, en antioxidant som har en skyddande effekt på cellerna i kroppen. Källa. Oolong innehåller även koffein. Koffein är ett centralstimulerande ämne som finns naturligt i kaffe, te, maté och guarana. Kort sammanfattat kan man säga att koffein är ett av våra vanligaste ämnen att använda för känslan av ökad energi, förbättrad prestationsförmåga och ökat fokus. Anledningen till att man kan känna sig piggare av koffein är för att den har en påverkan på signalsubstansen adenosin, som är det som får oss att bli trötta. Koffein frisätter även dopamin och adrenalin i kroppen, två signalsubstanser som sammankopplas med prestation och fokus.

Oolongs egenskaper

  • Kombination av vitaminer som kan hjälpa matsmältningen
  • Ökad energi och fokus
  • Oskadliggöra fria radikaler genom sin roll som antioxidant

Koffeinhalten och antioxidantnivån är även dem mellan grönt te och svart te, vilket gör Tie Guan Yin hälsosamt och smakrikt. Detta te kommer från Anxi provinsen i Kina.

Bladen

Bladen torkas och blir sedan rullade för hand. Bladen kommer från busken Camellia Sinensis. Alla teer kommer från denna buske och kommer de inte från den är det inte te. Till skillnad från örter och örtte som kommer från olika typer av plantor och växter. Det som skiljer alla teer åt är dock åldern på blad, sättet de plockats och hur de har behandlats.

Bryggning

Ta 1 tsk eller efter smak och låt det brygga i ca 95-100⁰C vatten i 5-10 min. Koka upp vattnet och låt det svalna 1-2 min. Samma portion kan bryggas flera gånger om. Öka tiden med 1 minut vid varje extra bryggning.

Tipsefter användning kan du använda bladen i sallader eller mat. 

När kan jag dricka Oolong te?

Tie Guan Yin passar bra att dricka under dagtid. Passar utmärkt att ta med måltider.

Förpackning

Förpackat i återförslutbar påse. Netto 40 gram .

Ytterligare information

Vikt0.06 g

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Endast inloggade kunder som har köpt denna produkt får lämna en recension.