Oolong Ginseng

85 kr

Oolong Ginseng är ihoprullat med pulvriserad ginsengrot, vilket gör att teet ser ut som små gröna stenar. Detta te passar väl vid måltid och är energigivande.

Artikelnr: 2003-1 Kategorier: , Etiketter: ,

Beskrivning

Oolong Ginseng får sitt speciella utseende genom att tebladen är ihoprullade med pulvriserad ginsengrot, vilket gör att teet ser ut som små gröna stenar.

Ginseng är en energigivande ört, passar väl att tas på morgonen och när du kan behöva extra koncentration. Oolong Ginseng passar väl vid måltider. För dig som behöver en extra boost för att ta sig igenom dem långa arbetsdagarna, eller ge extra energi inför träningspasset.

Oolong Ginseng har en karaktäristisk smakton av lakritsrot. Tebladen är ett oolongte av Tie Guan Yin-typ, det tar normalt ett par minuter för det ihoprullade bladet att veckla ut sig lite efter att ginsengpulvret har lösts upp lite.

Vill du hellre ha endast ett milt te utan ginseng, koll in vårt Tie Guan Yin Oolong

Oolong innehåller många vitala vitaminer och mineraler så som kalcium, mangan, koppar, carotene, selen, kalium, Vitamin A, B, C, E och K. Dessa vitaminer kan bidra till normalfunktion för matsmältningsenzymer, minska trötthet och bidrar till ett normal immunförsvar. Källa, Källa, Källa

Ginseng uppskattas ofta i stressiga perioder där man strävar efter ett ökat välbefinnande både fysiskt och psykiskt.

Oolong är en källa till polyfenol, en antioxidant som har en skyddande effekt på cellerna i kroppen. Källa. Oolong innehåller koffein. Koffein är ett centralstimulerande ämne som finns naturligt i kaffe, te, maté och guarana. Kort sammanfattat kan man säga att koffein är ett av våra vanligaste ämnen att använda för känslan av ökad energi, förbättrad prestationsförmåga och ökat fokus. Anledningen till att man kan känna sig piggare av koffein är för att den har en påverkan på signalsubstansen adenosin, som är det som får oss att bli trötta. Koffein frisätter även dopamin och adrenalin i kroppen, två signalsubstanser som sammankopplas med prestation och fokus.

Bryggning

Ta 1 msk eller 10 st ”stenar” i ett glas eller kopp och häll på ca 2 dl kokhett vatten. De flyter till en början men sjunker så småningom ner till botten. Teet är klart att dricka efter 5-10 min beroende på smak, ju längre tid desto starkare smak. Samma portion kan bryggas flera gånger om. Öka tiden vid varje extra bryggning.

Tipsefter användning kan du använda bladen i sallad eller mat. 

När kan jag dricka Oolong Ginseng te?

Detta te passar bäst att dricka under dagtid. Passar utmärkt att ta med måltider. Undvik att dricka på kvällarna då detta kan vara energigivande och är inte lugnande.

Ursprungsland

Taiwan

Förpackning

Förpackat i återförslutningsbar påse. Netto 35 gram.

Andra benämningar som används på tesorten är Iron Buddha, Tie Guanyin, american ginseng, tie kuan yin, Tieguanyin, Iron Goddess Oolong, Iron Goddess of Mercy, Anxi oolong Tea.

Ytterligare information

Vikt0.06 g

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Endast inloggade kunder som har köpt denna produkt får lämna en recension.