Mörk Oolong

85 kr

Oolong te är mer stimulerande än vitt och grönt te men innehåller mindre koffein än svart te. Fullpackat med antioxidanter och vitaminer gör detta te bra för matsmältningen. Bra att dricka regelbundet vid måltider.

 

Artikelnr: 2003 Kategorier: , Etiketter: ,

Beskrivning

Oolong är semi-oxiderad, vilket gör att det är mellan grönt och svart te. Detta ger dem samma komplexitet som svart te men samma fräschhet och ljusa te som grönt te. Oolong te, ibland kallat wulong te, är mer stimulerande än vitt och grönt te men innehåller mindre koffein än svart te.

Oolong innehåller många vitala vitaminer och mineraler så som kalcium, mangan, koppar, carotene, selen, kalium, Vitamin A, B, C, E och K. Dessa vitaminer kan bidra till normalfunktion för matsmältningsenzymer, minska trötthet och bidrar till ett normal immunförsvar. Källa, Källa, Källa

Oolong är en källa till polyfenol, en antioxidant som har en skyddande effekt på cellerna i kroppen. Källa. Oolong innehåller även koffein. Koffein är ett centralstimulerande ämne som finns naturligt i kaffe, te, maté och guarana. Kort sammanfattat kan man säga att koffein är ett av våra vanligaste ämnen att använda för känslan av ökad energi, förbättrad prestationsförmåga och ökat fokus. Anledningen till att man kan känna sig piggare av koffein är för att den har en påverkan på signalsubstansen adenosin, som är det som får oss att bli trötta. Koffein frisätter även dopamin och adrenalin i kroppen, två signalsubstanser som sammankopplas med prestation och fokus.

Söker du ett ljusare, lättare Oolong? Kolla in vårt Tie Guan Yin Oolong

Oolongs egenskaper

  • Kombination av vitaminer som kan hjälpa matsmältningen
  • Oskadliggöra fria radikaler genom sin roll som antioxidant

Allt oolong te kommer antingen från Kina eller Taiwan, vårt te kommer från de vackra bergen i Taiwan.

Bladen

Bladen torkas och sedan rullade, ofta för hand. Bladen kommer från busken Camellia Sinensis. Alla teer kommer från denna buske och kommer de inte från den är det inte te. Till skillnad från örter och örtte som kommer från olika typer av plantor och växter. Det som skiljer alla teer åt är dock åldern på blad, sättet de plockats och hur de har behandlats.

Bryggning

Ta 1 tsk eller efter smak och låt det brygga i ca 95-100⁰C vatten i 5-10 min. Koka upp vattnet och låt det svalna 1-2 min. Samma portion kan bryggas flera gånger om. Öka tiden med 1 minut vid varje extra bryggning.

Tipsefter användning kan du använda bladen i sallader eller mat. 

När kan jag dricka Oolong te?

Oolong passar bra att dricka under dagtid. Passar utmärkt att ta med måltider.

Förpackning

Förpackat i återförslutningsbar påse. Netto 30 gram

Ytterligare information

Vikt0.06 g

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Endast inloggade kunder som har köpt denna produkt får lämna en recension.