Publicerad den Lämna en kommentar

Utrensningskur från Herba Plus – Detox

Ett mycket effektivt reningspaket som vi verkligen kan rekommendera är grundreningspaketet från Herba Plus 

Den innehåller fem produkter som ger stöd till de viktigaste organen tarm, lever, njurar, blod. Den femte hjälper kroppen att bli mer basisk.  

Det Doktor Helen kan konstatera efter att ha fått mycket erfarenhet av avgiftning/Detox är att du måste rena kroppen för att kunna påbörja någon form av läkning och upptag av näring. 

En del gör en rening innan de kommer på besök hos oss. Det tar cirka 6 veckor att gå igenom kuren. Efter en sådan grundläggande rening av kroppen har du bättre förutsättningar att jobba vidare med.  

Det vi tycker har varit anmärkningsvärt är att många som gått igenom denna kur har fått mycket mer energi och en del har fått bort långvarig smärta.  

Tarmplack och förstoppning 

Om det finns slagg och plack i tarmen spelar det ingen roll hur många bra vitaminer och mineraler du tarde tas inte upp på det sätt de ska. Du behöver ha minst en tarmtömning per dag. Men många är förstoppade och går inte på toa mer än kanske en gång varannan eller var tredje dag – vissa ännu mer sällan.  

Det som samlas i tarmarna vid förstoppning blir till gifter för kroppen. Det kallas endotoxiner, inifrån kommande toxiner – vilket förstås är en stor belastning för kroppen. Blodet går till tarmen för att ta upp näring, sen vidare till levern och efter det till njurarna. Hämtar då blodet upp endotoxiner från tarmen hamnar dessa gifter i dessa livsviktiga organ, som blir överbelastade och förorenade, och kan inte fungera som de ska 

Så att ha förstoppning är verkligen inte bra. Det beror nästan alltid på en dålig bakterieflora i tarmen. Därför är det viktigt efter att ha avslutat grundreningen att sätta in de goda bakterierna samtgrundnäring. Då har kroppen lättare att ta upp näringen eftersom placket i tarmen har försvunnit.  

När du tar grundreningen är det meningen att du skall få minst 2-3 tarmtömningar per dag. Till en början kanske du får mer, och en del får diarré, men det betyder inte att du inte tål det utan är istället ett tecken på att du verkligen behöver det. Men du kan behöva dra ner på dosen av laxplus om det blir för jobbigt för att sedan när det känns bättre dra upp dosen igen. Det är alltså Laxplus som du justerar upp och ner i doseringen om du känner att det är jobbigt 

En del behöver mer än den rekommenderade dosen som är 4 tabletter per dag (2+2), kanske upp till 12 (6+6);en del har behövt ännu mer än så. Detta är för att när plack släpper så kan det bli nya stopp längre fram i tarmen på grund av det. Då ökar du laxplus tills du får den effekt som behövs för 2-3 tarmtömningar per dag.  

Utrensningsbesvär 

När en del gör denna rening kan en del känna att de till en början får huvudvärk, utslag eller något annatDetta är övergående och har ofta att göra med att det kommer ut skräp.  

Jätteviktigt är att dricka ordentligt med vatten – minst 2 liter per dag. Det är viktigt att mäta det för om du inte är van att dricka mycket kan det vara svårt att komma ihåg att dricka. Om du dricker tillräckligt får du ofta mindre utrensningsbesvär och detoxen får bättre effekt 

Detoxmat 

Det går utmärkt att ra en fasta om du vill, men det går också bra att äta vanlig mat när du gör kuren. Dock tycker vi att det är bra att inte belasta kroppen med sådant som mycket rött kött, alkohol, bröd, pasta m.m. Försök att äta så mycket ”detox-mat” som möjligt,bestående av grönsaker och hälsosamma fetter under den här reningskuren.  

Herba plus grundreningspaketets tillskott 

Laxplus  

Laxplusrensar tarmen, smörjer tarmen, stärker och städar tarmens slemhinnor.  

Något som är bra är att du inte riskerar att bli beroende av detta medel som andra avföringsmedel kan orsaka. 

Urilan 

Urilan ökar njurenergin, den är vattendrivande, vilket är bra för bl.a. huden. Många med olika hudproblem (eksem och psoriasis) har ofta problem med svaga njurar. Vi kallar huden för den tredje njuren. Det som inte njurarna klararav att rengår alltså i regel ut genom huden.  

Ingefära 

Ingefära används av många mot smärta och värk. 

Slaggämnen som frigörs ut i blodet från tarmar och lever under avgiftningen kan orsaka smärta i muskler och leder. Ingefära bidrar till att motverka sådan smärta då den renar blodet från slaggämnen.  

Hepator 

Hepator renar levern genom att rensa ut gifter som samlats i den.
Den bidrar till att reducera kolesterol och blodfetter, samt är bra att ta om man har gallstenar. Den bryter ner gallstenar till grus som sen avlägsnas i tarmen.  

Sybas 

Sybas rensar ut tungmetaller som bly, kvicksilver och aluminium. Reglerar syra / basbalansenViktig antioxidant. Löser även upp stenar som bildas i både njurar och galla.  

Du tar ej dessa piller med mat. Ca 30 min innan eller 2 timmar efter mat. Då ger de bäst effekt med reningen.  

Fas 1 

LaxplusTa morgon och kväll 2+2 (denna reglerar du om du inte får de 2-3 tarmtömnigar som behövs, och får du för mycket drar du ner på den)  

UrilanTa morgon och kväll 2+2  

Ingefära: Ta morgon och kväll 2+2  

Fas 2 

Fas 2 börjar du med när ovanstående produkter är slut. 

Hepator 2+2  

Sybas 2+2  

Eventuellt kan du behöva ta en burk med LaxPlus till under Fas 2 ifall du har tendens att bli förstoppad. 

Om du är intresserad av dessa produkter mejla till oss på info@halsokuren.com  så hjälper vi dig. 

Lycka till med din hälsokur med oss på Hälsokuren. 

Doktor Helen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.