Öronljus Otopax

125 kr

Öronljus är en gammal metod för att minska stress, ta bort gammalt och överflödigt vax och förbättra hörselgångarna.

Endast 1 kvar i lager

Artikelnr: 6500-1 Kategorier: , Etiketter: ,

Beskrivning

120 kr / par.

Vill du göra öronljusbehandling hos oss? Läs mer om behandlingen här.

Metoden bygger på en urgammal åtgärdsmetod och tradition som påverkar besvär i örat och de övre luftvägarna och har i årtusenden utförts med brinnande vaxrör. Det är en enkel och naturlig förebyggande metod som gått i arv från forntida känd visdom till moderna människor som önskar ett hälsosammare liv.

Hur går det till?

Metoden är utvecklad efter fysikens lagar om vakuum. Genom att bränna en kona från den breda öppningen minskas trycket i mellanörat och det uppstår en skorstenseffekt. Värmen som stiger orsakar en trycksänkning i den undre delen av konan. Värmen förstärker blodcirkulationen i örat och mjukar upp vaxet. Undertrycket löser upp vaxproppar, skräp och avlagringar i örongången vilka suges upp i konan. Tilltäppta porer friläggs och återställer det rätta trycket i trumhinnan.

Många människor försöker avlägsna vaxproppar med överdriven rengöring eller bomullstops. Dessa metoder är inte så bra eftersom vaxet kan pressas längre in i örongången, blockera den helt och riskera skador på det extremt känsliga membranet i trumhinnan. Detta kan öppna vägen för bakterier att ta sig in till mellanörat och orsaka allvarliga infektioner och problem i balansorganet.

Användningsområde

Målet med öronljus är att värma upp trumhinnan och balansorganen i mellanörat för att skapa en viss grad av vakuum-sug för att överflödig öronvax ska komma ut, och att vakuumet skall dra ut eventuell fuktighet från mellanörat. Öronljus används vid vissa hälsotillstånd och även för att minska stress, ökat välmående.

När kan de användas?

Vid följande besvär kan öronljus användas och anses ge bra resultat. Öronljus brukar användas vid problem såsom lock i örat p g a inpetat vax eller fukt.

  • Öroninflammationer (akut eller kronisk)
  • Bihåleinflammationer
  • Öronsusningar (Tinnitus)
  • Yrsel
  • Öroneksem
  • Tryckutjämningsproblem
  • Vaxproppar
  • Enklare hörselproblem
  • Balanssvårigheter

Öronljus kan användas med 7 – 10 dagars mellanrum.

Hur ska de användas?

1) Se till att göra detta på ett ställe där det inte drar.

2) Förbered en skål med vatten, tändstickor/tändare och en sax.

3) Ligg bekvämt på sidan i soffan eller till och med golvet. Placera huvudet på en kudde. Är det första gången du gör detta så kan du gärna be någon om hjälp tills du känner dig bekväm.

4) Placera ljuset i örat. Stick inte in det för djupt, det ska inte göra ont. Eventuellt kan du lägga en handduk eller papperstallrik som skydd.

5) Tänd ljuset. När ljuset är tänt skapas ett litet vakuum, oxiderar, vaporiseras, drar ut vax och gammalt skräp från örat. Under brinntiden kan du uppleva ett lugnande knastrande ljud. Ljuset brinner ca 10-12 minuter.

6) Släck ljuset i vattnet när det brunnit ner till den helmarkerade linjen. Klipp av den brända delen och rulla upp ljuset för att se hur det ser ut inuti.

 

 

 

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Endast inloggade kunder som har köpt denna produkt får lämna en recension.