Biosun Öronljus 1 par

135 kr

Öronljus är en gammal metod för att minska stress, ta bort gammalt och överflödigt vax och förbättra hörselgångarna.

Kan restnoteras

Artikelnr: 6500-2 Kategorier: , Etiketter: ,

Beskrivning

Öronljus från Biosun 1 par – 135 kr / par. Öronljusen är gjorda av hög kvalitativ linneduk doppad i vax med ett säkerhetsfilter i botten.

Användningsområde

Målet med öronljus är att värma upp trumhinnan och balansorganen i mellanörat för att skapa en viss grad av vakuum-sug för att överflödig öronvax ska komma ut, och att vakuumet skall dra ut eventuell fuktighet från mellanörat. Öronljus används vid vissa hälsotillstånd och även för att minska stress, ökat välmående.

Öronljusen fungerar på rent fysikaliskt sätt, med ett lätt undertryck (skorstenseffekt) i förening med luftvibrationer i öronljuset till följd av lågans rörelser får trumhinnan en mjuk massage. En härlig känsla av värme uppstår och en tryckutjämning som upplevs som ”befriande” i området runt öron, panna och bihålor. Denna effekt upplevs ofta subjektivt som en välgörande tryckminskning och smärtlindring främst i öron och huvud, oftast redan omedelbart efter behandlingen.

Behandlingen kan också leda till en mer obehindrad näsandning och en förbättrad luktförmåga, även om näsan innan varit tilltäppt. Dessutom har hela ceremonin en underbart avslappnande verkan. 

När kan de användas?

Vid följande besvär kan öronljus användas och anses ge bra resultat. Öronljus brukar användas vid problem såsom lock i örat p g a inpetat vax eller fukt.

  • Öroninflammationer (akut eller kronisk)
  • Bihåleinflammationer
  • Öronsusningar (Tinnitus)
  • Yrsel
  • Öroneksem
  • Tryckutjämningsproblem
  • Vaxproppar
  • Enklare hörselproblem
  • Balanssvårigheter

Öronljus kan användas med 7 – 10 dagars mellanrum.

Hur ska de användas?

1) Se till att göra detta på ett ställe där det inte drar.

2) Förbered en skål med vatten, tändstickor/tändare och en sax.

3) Ligg bekvämt på sidan i soffan eller till och med golvet. Placera huvudet på en kudde. Är det första gången du gör detta så kan du gärna be någon om hjälp tills du känner dig bekväm.

4) Placera ljuset i örat. Stick inte in det för djupt, det ska inte göra ont. Eventuellt kan du lägga en handduk eller papperstallrik som skydd.

5) Tänd ljuset. När ljuset är tänt skapas ett litet vakuum, oxiderar, vaporiseras, drar ut vax och gammalt skräp från örat. Under brinntiden kan du uppleva ett lugnande knastrande ljud. Ljuset brinner ca 10-12 minuter.

6) Släck ljuset i vattnet när det brunnit ner till den helmarkerade linjen. Fortsätt med andra örat.

7) Klipp av den brända delen och rulla upp ljuset för att se hur det ser ut inuti.

8) En viloperiod på c:a 15–30 minuter efter behandlingen inverkar gynnsamt på behandlingen. Även under denna fas av behandlingen kan Du lyssna på stillsam avspänningsmusik och njuta av doften från välluktande essenser.

 

 

 

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Endast inloggade kunder som har köpt denna produkt får lämna en recension.

Du kanske också gillar …