Ska jag tänka på något innan jag kommer?

  • Du bör inte komma alltför hungrig till behandlingen. För att cirkulera Qi behövs Qi, och den får vi framför allt av maten vi äter.
  • Ät inte heller en för kraftig måltid innan, och undvik helst kaffe och koffeinhaltiga drycker.
  • Undvik drycker och mat som färgar munnen/tungan.
  • Undvik att sminka dig eller att måla naglarna.
  • Hör av dig om du håller på att bli, eller är förkyld eller sjuk på annat vis, så diskuterar vi om det är lämpligt att behandla eller ej.

 

Hur skiljer sig er akupunktur mot vårdens?

Den form av akupunktur som ges av sjukvårdspersonal är ofta så kallad sensorisk nervstimulering. Denna metod skiljer från den akupunktur du får hos en TCM-utbildad akupunktör. Vid sensorisk nervstimulering ställs ingen individuell diagnos utan nålarna sätts enligt speciella scheman. Man utgår också från västerländska sjukdomsbegrepp. En stor del av behandlingarna går ut på att försöka lindra smärta genom att stimulera kroppens produktion av endorfiner.

Vad hjälper Akupunktur mot?

Genom TKM och akupunktur kan vi behandla alla typer av akuta såväl som kronisk sjukdomar.

Här är några av de tillstånd som kan behandlas:
– Värk – ex. muskelvärk, ledvärk, huvudvärk
– Muskelspänningar
– Tinnitus och Öronsus
– Sömnproblem
– Trötthet
– Stress
– Utmattning
– Depression
– Migrän
– Rökavänjning
– Viktminskning
-Matsmältningsbesvär
– Magrelaterade problem
– Hudbesvär
– Eksem
– Allergier, astma och bihåleinflammation
– Nervsmärtor, bältros
– PMS
-Mensvärk
-Klimakteriebesvär
och mycket mer

Vad är TKM?

TKM står för Traditionell Kinesisk Medicin och är ett samlingsnamn för flera sorters traditionella behandlingsformer som har sina rötter i Kina och som idag återfinns i många andra länder, i regel då som alternativ till västerländsk läkekonst.

TKM omfattar akupunktur, örtmedicin, värmebehandling med moxa, rörelse och andningsövningar, kostterapi, massage med mera.

Ett av de viktigaste begreppen inom TKM är helhetssyn, vilket betyder att hänsyn tas till hela människan: kropp och psyke, omgivande miljö samt hälsohistorik. Allt detta påverkar individens tillstånd och hälsa.

Vad är Akupunktur?

Akupunktur är en form av alternativ medicin där tunna nålar sticks in i kroppen för att stimulera punkter. Ordet akupunktur betyder ”sticka med nålar” och används för många olika sjukdomstillstånd.