Hälsoanalys

Hälsoanalysen/hälsodiagnosen är till för att skapa en översiktlig och djupgående bild av Ditt tillstånd genom olika diagnosmetoder. I hälsoanalysen ingår det kostrådgivning, råd för livsstilsförändringar, vitamin&mineral-konsultation m.m.

Första besöket på Hälsokuren innefattar konsultation, hälsodiagnos (hälsoanalys) och rådgivning. Innan konsultation fylls ett behandlingsunderlag med frågor om eventuell medicinering, vad du söker för och lite kring ditt tillstånd.

Vi rekommenderar detta till alla första gångens kunder till oss. Denna hälsodiagnos ger en bild av din nuvarande hälsa och hur du kan bli bättre och fri från problem.

De som gör denna hälsodiagnos har oftast symtom som är diffusa eller tydliga problem till vilka de vill veta roten till. Vi hjälper dig som patient att hitta behandlingar och örter/teer som passar dig.

Konsultation

Vid konsultationen kommer du frågas om tidigare sjukdomar och hur du känner dig nu. Det som kan kännas ovant är de antal frågor som kan ställas. Det är otroligt många frågor som ställs om hur du mår och känner dig för att Vi på bästa sätt ska kunna ställa en korrekt diagnos. Vid en hälsoanalys använder vi oss av olika metoder för att fastslå din individuella orsak till sjukdomsyttringen.

舌头 Tungdiagnostik

Vår tunga avspeglar kroppens inre hälsa. Alla ändringar, positiva eller negativa, kommer att speglas i tungan. Vid en hälsoanalys observeras tungans färg, form, beläggning, fuktighet, sprickor och prickar. Det viktigt att inte äta eller dricka något som färgar tungan innan diagnos, för att vi ska kunna göra en korrekt diagnos.

 

脉冲 Pulspalpation

Palpation av pulsen är i kinesisk medicin helt olik från den västerländska vården. Genom att lägga tre fingrar på handleden kan man känna de olika rytmer och slag av pulsen. Dessa rytmer och slag representerar olika tillstånd. Traditionellt sett finns det 28 olika pulsklasser. Att läsa av pulsen kräver lång erfarenhet och övning. Görs det rätt, kommer man att få en bra bild av patientens tillstånd. Här är det även viktigt att inte dricka/äta sådant som kan ändra pulsen. Exmpelvis kaffe, energidrycker eller starkt te.

Observation

Helen är välutbildad i ansiktsdiagnos och kan med en blick se sjukdomsyttringar i ditt ansikte. Även ansiktet speglar vad som pågår i kroppen, vid observation kollar man efter färger, streck och andra tecken i kroppen som kan visa på din inre hälsa.

QMA: Quantum Magnetic Analyser Scan

Ibland kan vi använda oss av QMA. En QMA-skan är där vi med en enkel scanning kan få reda på din kropps tillstånd ner på cellnivå, vi mäter 23 olika system i kroppen däribland hjärnan, hjärtat, blodcirkulation, toxiner, vitamin-/mineralstatus, hormoner m.fl. Med denna och vår expertis kan du få de hjälpmedel att förebygga eventuella hälsoproblem. Vi arbetar med kroppen som en helhet.

Kostrådgivning

Vi hjälper dig med en individualiserad kostrådgivning. Vi hjälper dig med vad du ska minska och vad du ska öka i din kost med hjälp av 5 elementsteorin. Hos oss finns det inga ”dieter” utan det handlar om hur din kropp bäst svarar på koständringar.

Det viktiga är inte vad du ska göra enligt TKM utan hur vi kan anpassa TKM efter din individuella situation och vad som är bäst för dig. Vissa ändringar i kosten är basala, ändringar som du vet redan om men kroppen har inte hunnit med. Ex vitt bröd och pommes är två saker hjärnan vet om som inte är bra men ändå äter kroppen det. Vi hjälper dig genom detta och du kommer förstå varför du inte ska äta det, inte bara att inte äta.

Matintoleranstest

Ett matintoleranstest rekommenderar vi till de kunder som har symtom som kan kopplas till en eventuell matintolerans eller problem med matsmältningssystemet.

Läs mer om våra matintoleranstester. 

Alla konsultationer varierar beroende på individen och behandling.

Att tänka på innan hälsoanalysen:

  • Kom 10-15 minuter innan bokad tid.
  • Drick ej kaffe 2 timmar innan behandlingen.
    – Kaffet färgar tungan och koffeinet påverkar pulsen, vi palpiterar pulsen och använder oss av tungdiagnos.
  • Undvik att sminka dig.
  • Ha omålade naglar.
  • Undvik mat som kan färga tungan tex curry och blåbär.
  • Kom ihåg att ändring av tid/avbokning ska ske 24 timmar innan bokad tid.

 

Efteråt

Ge dig själv några minuter att sitta ner och drick en kopp te, stressa inte direkt efter.

Boka tid för bättre hälsa

Vänta inte, kontakta oss nu!

 

0