Ska jag tänka på något innan jag kommer?

  • Du bör inte komma alltför hungrig till behandlingen. För att cirkulera Qi behövs Qi, och den får vi framför allt av maten vi äter.
  • Ät inte heller en för kraftig måltid innan, och undvik helst kaffe och koffeinhaltiga drycker.
  • Undvik drycker och mat som färgar munnen/tungan.
  • Undvik att sminka dig eller att måla naglarna.
  • Hör av dig om du håller på att bli, eller är förkyld eller sjuk på annat vis, så diskuterar vi om det är lämpligt att behandla eller ej.

 

Vad händer i kroppen vid akupunktur?

Vetenskapligt bevisat är: Lokalt runt nålarna stimuleras läkning genom ökat blodflöde och utsläpp av speciella hormoner och antiinflammatoriska ämnen (neuropeptider). Kroppens egna smärtstillande ämnen, bl.a. endorfiner, frisätts, vilket gör att känsligheten för smärta minskar. Smärtimpulser i nervbanor till hjärnan blockeras också delvis.

Gör det ont?

Allt är individuellt och beroende på vart nålen sticks. Det kan ibland sticka till när nålen går genom huden, sedan kan vissa känna en lätt kramp, spänning eller smärta när nålen kommer in i akupunkturpunkten. Efter en stund känns en skön, behaglig och avslappnad känsla i kroppen.

Måste jag besvär för att få akupunktur?

Akupunktur används både för att behandla och förebygga sjukdomar. Många som söker för ett problem fortsätter att komma på behandlingar även efter att det akuta problemet är borta. De mår helt enkelt så bra efter en behandling.
Att då och då få en akupunkturbehandling och balansera och stärka kroppen är en utmärkt investering för att hålla sig frisk genom livet.

Hur många behandlingar behöver jag?

Varje person behandlas utifrån sitt tillstånd, symtom/kroppstecken. Antal behandlingar och tätheten mellan behandlingar är beroende av många faktorer såsom problemets storlek, hur det har uppkommit, hur länge det har funnits och personens övriga hälsa och livsstil.

Hur skiljer sig er akupunktur mot vårdens?

Den form av akupunktur som ges av sjukvårdspersonal är ofta så kallad sensorisk nervstimulering. Denna metod skiljer från den akupunktur du får hos en TCM-utbildad akupunktör. Vid sensorisk nervstimulering ställs ingen individuell diagnos utan nålarna sätts enligt speciella scheman. Man utgår också från västerländska sjukdomsbegrepp. En stor del av behandlingarna går ut på att försöka lindra smärta genom att stimulera kroppens produktion av endorfiner.

Vad hjälper Akupunktur mot?

Genom TKM och akupunktur kan vi behandla alla typer av akuta såväl som kronisk sjukdomar.

Här är några av de tillstånd som kan behandlas:
– Värk – ex. muskelvärk, ledvärk, huvudvärk
– Muskelspänningar
– Tinnitus och Öronsus
– Sömnproblem
– Trötthet
– Stress
– Utmattning
– Depression
– Migrän
– Rökavänjning
– Viktminskning
-Matsmältningsbesvär
– Magrelaterade problem
– Hudbesvär
– Eksem
– Allergier, astma och bihåleinflammation
– Nervsmärtor, bältros
– PMS
-Mensvärk
-Klimakteriebesvär
och mycket mer

Vad är Akupunktur?

Akupunktur är en form av alternativ medicin där tunna nålar sticks in i kroppen för att stimulera punkter. Ordet akupunktur betyder ”sticka med nålar” och används för många olika sjukdomstillstånd.