Tie Guan Yin

85 kr

Ett exklusivt oolong te från Anxi i Kina med namnet Iron Goddess Oolong. Rikt på antioxidanter, är bra vid matsmältning och bryter ned fetterna vi äter. Detta är ett te som de med trögmage bör välja.

Artikelnr: 2004 Kategorier: , Taggar: , , ,

Beskrivning

Tie Guan Yin är ett exklusivt oolong te från Anxi i Kina med namnet Iron Goddess Oolong. Detta te innehåller mycket antioxidanter och är bra vid matsmältning och hjälper magen att bryta ned fetterna vi äter. Som Oolong är Tie Guan Yin mer stimulerande än vitt och grönt te men innehåller mindre koffein än svart te. Detta är ett te som de med trögmage bör välja. Kallas även bantningste.

Egenskaper

Tie Guan Yin är semi-oxiderad, vilket gör att det är mellan grönt och svart te. Detta ger dem samma komplexitet som svart te men samma fräschhet och ljusa te som grönt te.

Tie Guan Yin anses i kinesisk medicin

  • Förbättra trög mage.
  • Oskadliggöra fria radikaler genom sin roll som antioxidant
  • Ge hälsosammare hud, drick minst 3 ggr/dag för att minska hudutslag och eksem.

Oolong teer innehåller polyfenol, en antioxidant som anses vara väldigt effektiv vid ämnesomsättningen av fett i kroppen. Denna antioxidant aktiverar vissa enzymer som i sin tur förbättrar fettcellernas funktioner.

Koffeinhalten och antioxidantnivån är även dem mellan grönt te och svart te, vilket gör Tie Guan Yin hälsosamt och smakrikt. Detta te kommer från Anxi provinsen i Kina.

Bladen

Bladen torkas och blir sedan rullade för hand. Bladen kommer från busken Camellia Sinensis. Alla teer kommer från denna buske och kommer de inte från den är det inte te. Till skillnad från örter och örtte som kommer från olika typer av plantor och växter. Det som skiljer alla teer åt är dock åldern på blad, sättet de plockats och hur de har behandlats.

Bryggning

Ta 1 tsk eller efter smak och låt det brygga i ca 95-100⁰C vatten i 5-10 min. Koka upp vattnet och låt det svalna 1-2 min. Samma portion kan bryggas flera gånger om. Öka tiden med 1 minut vid varje extra bryggning.

Tipsefter användning kan du använda bladen i sallader eller mat. 

När kan jag dricka Oolong te?

Tie Guan Yin passar bra att dricka under dagtid. Passar utmärkt att ta med måltider.

Förpackning

Förpackat i återförslutbar påse á 50 gram .

Mer information

Vikt0.06 g

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Endast inloggade kunder som köpt den här produkten får lämna en recension.